maanantai 17. heinäkuuta 2017

Melkein täydellinen kokoelma

Keltainen Grapponia-kokoelmani sai täydennystä, kun joukkoon löytyi sarjaan kuuluva kaunis koristepullo. Tämä esine ei ollut minulle mikään ihan "pakko saada"-juttu, mutta kun edullisesti tuli vastaan en voinut vastustaa pullon hankkimista kokoelmiini. 

Ajattelin näin sadepäivän kunniaksi kuvata koko Grapponia-kokoelmani, ovathan nämä astiat kuin pieniä aurinkoja harmaaseen päivään. 
Grapponia sarjan on suunnitellut Nanny Still ja sarjan on valmistanut Riihimäen lasi, astiat olivat tuotannossa vuosina 1967-1975. Värivaihtoehtoja löytyy tämän keltaisen lisäksi, kirkas, sininen, ametisti, neodymi, vihreä, sininen ja ruskea. 
Tykkään tästä sarjasta, koska astiat on valmistettu todella vahvasta ja paksusta lasista on niitä turvallinen käyttää ihan arkikäytössäkin. 

Kokoelmastani löytyy tällä hetkellä:
Mehukannu, kuusi juomalasia, kuusi pienempää jälkiruokakulhoa, neljä isompaa jälkiruokakulhoa, jalallinen skooli, maljakko, koristepullo, kaksi salaattikulhoa, jalallinen kakkuvati, tarjoilulautanen kahvalla ja ilman, kolme pullalautasta, sokerikko ja kermakko.

Tämän kokoelman keräämiseen on mennyt parisen vuotta, varmasti olisin saanut nopeamminkin palaset kokoon jos hinnalla ei olisi ollut väliä. Tykkään kuitenkin mielummin kerryttää kokoelmiani hiljalleen ja yritän löytää aina kaiken kohtuullisen hintaan. 
Olen varmasti ennenkin sen sanonut, mutta sanon taas että minusta valmiit kokoelmat ovat aina vähän tylsiä. Kun omaa tälläisen keräilijäluonteen niin on parempi, että kokoelmat ovat epätäydellisiä siten pysyy paremmin mielenkiinto. Minulle tahtoo käydä niin, että kun saan jonkin kokoelman täyteen niin kyllästyn siihen ja minun tekee mieli luopua koko kokoelmastani. 


Kokoelmani on nyt siis lähes täydellinen, vielä kaipaisin kolmea leipälautasta ja sitten minulta tietenkin puuttuu sarjaan kuuluvat viinilasit ja kynttilänjalat. Näistä kahdesta jälkimmäisestä en kyllä uskalla edes haaveilla niin harvinaisista herkuista on kyse. 
Hienoa, että tähän sarjaan löytyy noita todella harvinaisia osia, en siis luultavasti koskaan voi kyllästyä tähän astiasarjaan, kun en saa hankittua puuttuvia astioita. 
Ongelmansa kullakin, mutta nämä ovat kuitenkin niitä positiivisia ongelmia!

Kyllä näin kauniilla astioilla on ilo kattaa pöytä ja kutsua ystävät kylään <3

Mukavaa maanantai-iltaa!

-Pauliina

10 kommenttia:

 1. On ne kauniita. :) Mäkin oon monesti ihaillut näitä kirppiksillä, mutta vielä en ole kotiuttanut.

  VastaaPoista
 2. Oi mikä kokoelma! Multa puuttuu vielä vaikka mitä. Tuo mehukannu ainakin olisi kiva löytää.💛 Ja tarjoilulautanen. 💛💛

  VastaaPoista
 3. Moikka! Ihanat kuvat! Pakko kysyä, paljonko maksoit tuosta pullosta? Meillä päin täällä Hämeessä ihan hirmu hintaisia, vaikka Riihimäki ihan vieressä, että luulisi niitä täällä joka toisen nurkissa pyörivän. ;)

  VastaaPoista
 4. Grapponia on kyllä niin ihana sarja. Ystävälläni on sitä tuossa samassa värissä ja sitten sinisenä ja näyttää tosi kivalta kun hän kattaa pöydän yhdistelemällä noita kahta väriä.

  VastaaPoista
 5. Mahtavan hieno kokoelma. Mullakin on vain kuusi jälkkärikippoa, ruskeita.
  Toi keltainen on ihanan värinen.

  VastaaPoista
 6. Ihania! Miksi ei ole aikoinaan noita alkanut ostella, ei voi kuin ihmetellä.

  VastaaPoista
 7. upea kokoelma =) siinä mulle tavoitetta....keräilen siis kirkasta grapponiaa ja hyvällä mallilla keräily jo on.

  VastaaPoista
 8. Onko keltainen Grapponia uraanilasia? voiko niitä käyttää ruokailuun ? Netissä vain vähän tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://chiliparkintaimitarha.blogspot.fi/2015/08/uraanilasi.html

   Poista