lauantai 12. elokuuta 2017

Jotakin sinistä ruokailutilan seinälle

Nostin keltaisen Aappo Härkösen suunnitteleman "ganaria"-ryijyn tuuletuksen ajaksi pois hirsiseinältä ja hirsisesinässä olevat kamalat jäljet muistuttivat minua taas olemassa olostaan. 
Olen aikaisemminkin kertonut miten minua on alkanut tympimään meidän hirsiseinään sähköjohdoille tehdyt rumat kolot. Haluaisin toden totta tehdä tälle seinälle jotakin, että jälkiä ei tarvitsisi aina olla peittämässä. Voi olla, että syksyllä levytämme hirsiseinän piiloon, sitten saisi itse päättää millaisia tauluja/seinävaatteita seinälle laittaa ja ennen kaikkea mihin kohtaan niitä haluaa seinälle sijoittaa. 

Toinen asia, joka minua on alkanut hieman kyllästyttämään on ruokailutilassa olevat puupinnat. Niin paljon kuin rakastankin puuta ja sen tuomaa lämpöä, tuntuu että meidän ruokailutilassa sitä lämpöä alkaa olemaan jo vähän liikaakin. Vanhoja puisia huonekaluja en missään nimessä ryhdy maalaamaan, enkä niistä halua myöskään luopua, joten melkeinpä ainoa tapa vähentää huoneesta puunväriä on hirsiseinän peittäminen. 

Tilaan tuli hieman lisää syvyyttä ja kontrastia, kun laitoin seinälle kauan aikaa sitten kirppikseltä löytämäni ryijymaton. Ostin tämän maton tarkoituksenani laittaa se lattialle matoksi, mutta hyvää paikkaa ei ole kuitenkaan löytynyt. Nyt se saa tuoda meille iloa ruokailutilan seinällä.
Minusta tässä ryijymatossa on ihan mielettömän upeat värit.
Näitä mattoja on saanut ostettua aikoinaan Anttilan kuvastosta ja tätä mattoa on tehty tämän sinisen lisäksi myös keltaisena ja punaisena. 
Vaikka keltainen väri on niin minun juttuni ja "Ganaria" ryijy yksi kauneimmista ryijyistä joita tiedän niin nyt tässä hetkessä, tuo sinisävyinen ryijymatto toi kaivattua särmää kaiken tämän puunvärin keskelle. 
Jos päädymme hirsiseinän peittämään niin sitten tuleekin vaikeus valita oikea värisävy kaikille huoneen seinille. Ainakaan vielä en ole valmis luopumaan ruokailutilan toisessa päässä olevasta Geometria-tapetista, joten värimaailmaa tullaan luultavimmin hakemaan siitä tapetista. Tapetista löytyy ainakin heleää mintunvihreää, joka voisi olla aika herkku tämän huoneen seinissä. 
Katsotaan mitä syksy tuo tullessaan sisustusrintamalla, hirveästi on ideoita ja ajatuksia päässä. Saa nähdä mitkä päätyvät toteutettavaksi.

Olenko teidän mielestänne ihan pöhkö, kun suunnittelen kauniin hirsiseinän peittämistä? Pitäisikö vain kestää se, että keskellä seinää täytyy aina olla jotakin. Kuulisin mielelläni myös teidän lukijoiden mielipiteen asiasta. 

Nyt toivottelen teille ihanaa elokuun loppua, minä lomailen seuraavat pari viikkoa ja pidän samalla lomaa blogistakin! Instagramia päivittelen lomallakin, joten "nähdään" siellä! 

<3 Pauliina

16 kommenttia:

 1. Kaunis ryijy! Se tuo eloa ja pehmeyttä ruokailutilaan. (: Ja oh, olen vähän puolueellinen, kun rakastan hirsiseiniä. Vaikea tietysti niitä koloja näkemättä sanoa, mutta jotenkin on mieleeni iskostunut se sisustussanonta, että sitä, mitä ei voi peittää, täytyy korostaa. Onko koloille itsessään tehtävissä mitään? Mutta uskon toki, että vaikka peittäisitte seinän, tilasta tulisi kaunis ja teidän näköinen.

  VastaaPoista
 2. En ole koskaan ollut ihastunut hirsipintaan sisällä. Kesämökkiin hirsi käy sisälle. Levyttäisin seinän, tulee valoisampaa ja pinta on helpompi pitää puhtaana sekä helpompi sisustaa.

  VastaaPoista
 3. Ihailen teidän puunvärisiä huonekalujanne yli kaiken! Sitten kun meillä on oma koti, ja tilaa tuollaisille upeille huonekaluille, niin aivan varmasti metsästän niitä lisää. Tällä hetkellä saan tyytyä yhteen vitriinikaappiin. :)

  Nuorisokielellä teidän sisustuksenne on kyllä aika "goals". ;)

  VastaaPoista
 4. Valkoiseksi maalattu paneeliseinä voisi olla yksi vaihtoehto?

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömän upea! Mitkä värit! <3 Mun mielestä tuo hirsiseinä näyttää nyt tosi hyvältä tuon seinävaatteen kanssa, joten en välttämättä lähtsisi peittämään. Mutta näin sisustajana ja esteetikkona ymmärrän kyllä, että rumat sähköjohdot ei ole kivoja. :D Joten kuuntele sydämesi ääntä, se on paras ratkaisu. :) Mahtavaa ja rentouttavaa lomaa! :)

  VastaaPoista
 6. Upea ryijymatto! Mikä ihana kasvi sinulla on sen edessä Arabian ruukussa?

  VastaaPoista
 7. Kuvia katsoessa tuli mieleeni, että onko niitä jälkiä myös ryijyn alla olevan kaapin takana? Siirtäisin nimittäin ehdottomasti tuon kaapin tuosta alta pois, tulisi avarampaa ja ryijy saisi arvoisensa tilan. Samalla ripustaisin ryijyn myös pikkuisen alemmas, jotta ryijyn ja katonrajan väliin jäisi myös tilaa. Nyt kohta on jotenkin "tukossa", kun kaappi on heti ryijyn alla. Mutta tämä siis vain minun mielipiteeni. Ja parhaiten näkee miltä näyttää kokeilemalla :) mutta kaunis ryijy ja seinä joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 8. Hieno kyllä toi sininen ryijy. En ihan kauheesti ryijyistä tykkää, mut tossa on upeat sävyt.
  Ymmärrän kyllä jos haluat hirsiseinät piiloon, vaikka minusta ne kyllä ovat ihan mielettömän hienon näköiset teillä. Välillä sitä vaan on sellainen tarve tehdä uudistuksia.

  VastaaPoista
 9. Ihailin ryijyä jo instassa. Kyllä on kauniit värit - ja sopivat hirsiseinän kanssa niin hyvin yhteen. En myöskään lähtisi sitä peittämään. Ymmärtäisin kuitenkin ratkaisusi - teet niin kuin hyvältä tuntuu. Sinun tyylitajullasi siitä tulee hyvä. Me muut sitten kadehdimme hirsiseinän sijaan jotain muuta yhtä upeaa :)

  VastaaPoista
 10. Hei! Todella upeasti sopii tuo sininen ryijy tuohon seinään! Mahtava!

  Voisiko niitä pelkkiä koloja paklata umpeen? Kun tuntuisi aika hurjalta levyttää noin hieno seinä piiloon, vaikka toki ymmärrän halusi siihen.Tai sitten jos päädytte levyttämään seinän, niin saisiko sen tehtyä siten, että mahdollisimman vähin vaurioin saisi sitten tulevaisuudessa otettua levytyksen pois, jos mieli halajaa takaisin hirsiseinän ääreen?

  Aivan upea koti teillä.

  VastaaPoista
 11. Täydellinen sininen ja kaikki noi upeat yksityiskohdat woinko mä muuttaa teille :D

  VastaaPoista
 12. Kaunis tila kaikkine yksityiskohtineen! Oletko muuten itse huomannut, että olet selkiyttänyt paljon sisustamistasi:) Vai tuntuuko minusta vain siltä, koska kuvat eivät anna aina täyttä totuutta. Tämä ei ole moite, päinvastoin, mielestäni olet kaiken aikaa kehittynyt kaikkien ihanien löytöjesi asetelmissa. Se onkin todella taitolaji saada kaikki kauniisti esille, kun kaunista on paljon. Niin, tuosta hirsiseinästä! Kuten huomaat kommenteista, kaikki luottavat sinun taitoosi päättää asia mieleiseksi.
  Itse korostaisin asiassa sitä puolta, että jos tykkäätte vanhasta hirsiseinästä, jota ei toden totta löydy enää monesta kodista, niin jättäisin sen näkyviin omana "erikoisuutenaan" ja peittelisin johtokolon juuri noin, kuten olet osannut tehdä sen tähänkin asti. Mukavaa lomaa ja tiedätkö, no, tiedät:) Usein kun ottaa hieman etäisyyttä asiaan ja pohtii asiaa muualla kuin kotiseinien sisällä, asiaa ratkeaa kuin itsestään.

  VastaaPoista
 13. Onpa ihanat värit tuossa ryijyssä! Mä ymmärrän tuskan hirsiseinän virheiden kanssa, kun jotain pitää aina saada piiloon. Mä ehkä kokeilisin hirsiseinän peittämistä, vaikka tuo hirsi onkin ainutlaatuinen.

  VastaaPoista
 14. Minä ainakin levyttäisin seinän. Näinhän tuon aikakauden taloissa on ollut tapana tehdä muutenkin. Jotenkin nuo "esille otetut" hirsiseinät aina riitelee sen talon arkkitehtuurin kanssa.
  Hieno ryijy!
  -Rosanna-

  VastaaPoista
 15. Kauniit värit ryijyssä. Minusta hirsiseinää näkyy vielä tarpeeksi.

  VastaaPoista